18 Kasım 2017 Cumartesi

EN PAHALI 13 ÇİKOLATA MARKASI


Çikolata sevenlerin merak ettiği konulardan biri de dünyanın en pahalı çikolata markalarıdır. Kimsenin vazgeçemediği bu harika lezzete artan talepler sayesinde çikolata ustaları da kendi yaratıcılıklarını konuşturuyor, gerek içeriğinde, gerekse de şeklinde yaptıkları modifikasyonlarla biri birileri ile yarışan markalar ortaya çıkarıyorlar. 

Sizler için Dünyanın 13 en pahalı çikolata markasını (ucuzdan pahalıya doğru) sıraladık...




1. Jacques Tores 












Jacques Tores çikolata ustası ve Uluslararası Mutfak Topluluğu Merkezi'nin üyesidir. 'Bay Çikolata' olarak da tanınan Jacques, çikolata ile yaptığı harikalar sayesinde James Beard Foundation Pastry Chef  ve Chartreuse Pastry Chef  ödüllerine layık görülmüştür. 

Çikolataları çok pahalı fakat kesinlikle çok lezzetlidirler.




2. La Maison du Chocolat 





La Maison du Chocolat isimli Fransız fabrikasında üretilen çikolatalar top 13 listemizde en ucuz 2.çikolatadır. 1955 yılında Robert Linxe tarafından kurulan fabrikanın en meşhur çikolatası 1990 yılında New York'ta piyasaya sunulan chocolate éclaire'dir. 

Yıllar içinde dünyaya yayılmayı başaran marka Hong Kong, Tokyo, Londra ve Cannes gibi önemli şehirlerde mağazaları bulundurmaktadır.




3. Vosges Haut Chocolate


Vosges çikolataları orijinal lezzeti ve içeriğindeki malzemelerin karışımından dolayı unutulmaz bir lezzete sahip. Bu markanın lezzetli örnekleri olarak çikolata sütü, Hindistan cevizi ve Hint baharatı körili karışımdan oluşan Naga'yı göstermek olar. 

4. Teuscher Chocolate 













İçeriğinde Şampanya Truff bulunan Teuscher ünlü bir İsviçre Çikolatasıdır. Tüm Teuscher çikolataları mağazalara gönderilmeden önce çikolata uzmanları tarafından el yapımı olarak hazırlanmaktadır. Sadece 75$ ödeyerek bu lezzetli çikolatayı tada bilirsiniz.



5. Richard Donelly Chocolates 


1988 yılında kendi adını taşıyan Donnely Chocolates kurucusu Richard Donelly çok yetenekli bir çikolata ustasıdır. Richard uzun yıllar Brüksel ve Paris'te çikolata uzmanlarından el yapımı çikolata sanatını öğrenmiş ve olağanüstü becerileri sayesinde1998 yılında etkileyici Best Artisan Chocolate ödülünü almasına neden olmuştur. 

Donelly Chocolates'ın en popüler ürünleri çikolatalı barlar, trüfler, kekler ve kurabiyelerdir. Richard Donelly ürünleri 76$ başlıyor.




6. Chuao Chocolatier 


2002 yılında Antonorsi Kardeşleri tarafından kurulan Chuao Chocolatier adını kakao yetiştiriciliği yapılan Chuao bölgesinden almıştır. Şirketin ünlü olmasının nedeni çikolatalarda kullanılan chipotle (kurutulmuş cin biberi veya acı kırmızı biber), patlamış şeker, kırmızı biber ve biber salçası gibi ürünlerin kombinasyonudur. 

Dahası Chuao ürünleri bizler için en büyük artı sayılan Koruyu Katkı Maddeleri kullanılmadan yapılmaktadır. Chuao çikolataları bizlere vegan, acılı, şarap dolgulu, hatta karışık brownie, şekerler gibi çeşitler sunuyor. Ürün fiyatı 79$ başlıyor. 


7. Debauve and Gallais 


1800'lerde Sulpice Debauve tarafından kurulan kurulan Debauve & Gallais zengin tarihi mirasa ve yılların deneyimlerine dayanan çikolata yapımına sahiptir. Debauve & Gallais çikolataları koruyucu maddeler ve boyalar olmadan organik malzemelerden üretilmektedir. Dahası bu markanın çikolataları az miktarda şeker ve yüksek miktarda kakao katılarak üretilmektedir. Çikolata malzemelerinde Perigord fındığı, Piedmont fıstığı, İspanyol bademleri ve Türk kuru üzümü kullanılıyor. 

Debauve & Gallais çikolataları 94$ satılmaktadır.




8. Pierre Marcolini


Pierre Marcolini çikolatasının üretim sürecinin her adımını denetleyerek, gerek görürse değişiklikler yaparak ilgiyle yapmaktadır. Pierre Marcolini çikolataları muhteşem lezzetinden dolayı Amerika'da çok beğeniliyor. Tüm potansiyel müşterilerinin damak tadına uymak için Pierre Marcolini çikolata yapma sürecini mükemmelleştirmeye ve tarifleri geliştirmeye özen gösteriyor. Ürün fiyatları 102$ başlıyor. 


9. Richart Chocolates 


Richart Chocolate 1925 yılında Fransa'nın Lion şehrinde kurulmuş köklü bir çikolata markasıdır.  Yarı sanat, yarı mutfak lezzetlerinden oluşan bu çikolata markası dünyanın bir çok büyük mağazalarında satılmaktadır. Çeşitli paketleme şekilleri, özellikle özel günler üçün yapılan ambalajlar sayesinde ürün dünya çapında üne kavuşmuştur. Ürün fiyatı 120$.


10. Godiva 'G' Collection


'G' Collection Tazmaniya balı ve Palet d'Or (tatlılarda kullanılan altın palet) gibi yüksek kaliteli malzemeden hazırlanıyor. 1926 yılında Belçika'da kurulan Godiva Çikolatacısı'nın günümüzde dünyanın çeşitli ülkelerinde 600 aşkın mağazası bulunmaktadır.

 'G' koleksiyonu deneyimli tatlı ustası Norman Love tarafından öngörülmüş, ve 120$ ödeyerek 15 farklı çikolatadan oluşan bu koleksiyonun tadına bakabilirsiniz. 


11. Delafee 


508 dolara çikolata alır mıydınız? İçinde 24 karat altın olursa, verilir :) 

Delafee dünyaca ünlü lüks çikolata markalarından biridir ve ürünlerinde yenilebilir 24 karat altın pullar ve yüksek kaliteli kakao kullanılmaktadır. Altın pullar her bir çikolataya tek tek elle konularak, vanilya, süt tozu ve Hindistan cevizi yağı gibi bileşenler duyuları uyandırarak unutulmaz tat sağlamaktadır. 


12. Noka Vintage Collections 
















Amerika'nın Noka Chocolate fabrikası 2011 yılında piyasadan çekilse de, zarif Vintage Koleksiyonu hala dünyanın en çok beğenilen ve takdir edilen tatlı markalarından biri olarak kalmaktadır. 

Çikolatalar Fildişi Sahilleri, Trinidad, Venezuela ve Ekvador'da bulunan orijinal malzemelerden hazırlanıyordu. Forbes Noka Vintages çikolatalarını dünyanın en pahalı çikolatası olarak nitelendirmiş ve fiyatının 854 dolar olmasına şaşırmamak gerek. Şirketin kurucusu çikolataların 'Sinirleri zayıf olanlar veya cimriler için değil' deyimini söylemiştir.




13. Chocopologie by Knipschildt 


Nihayet dünyanın en pahalı çikolatasına geldik- Chocopologie by Knipschildt. İçeriği siyah Fransız Trüf'ünden oluşan bu pahalı olduğu kadar lezzetli çikolatalar 1999 yılında Fritz Knipschildt tarafından kurulan fabrikada yapılmaktadır. Fiyatı 2600 dolara kadar çıkan bu enfes lezzet trüf, trüf yağı ve harmanlanmış Valrhona kakaosu kullanılarak üretilmektedir. Kulağa hoş geliyor değil mi? 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder